چالش های حوزه گوهرسنگ

000000000

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای کیانی افزود: مشکل صادرات سبب شده تا فعالان صنعت گوهرسنگ نتوانند به راحتی جواز کسب دریافت کنند و همچنین در بحث دانش بنیان‌ها به کندی پیش میرویم و در کشورمان گوهرسنگ به عنوان کالای لوکس دیده می‌شود که این موضوع سبب شده که نتوانیم اشتغال و کارآفرینی ایجاد کنیم.

رئیس انجمن گوهرسنگ ایران افزود: استخراج گوهرسنگ روش و اصول خاصی دارد و باید تا حد ممکن از روش انفجار استخراج نشود و اگر هم انفجار بود کنترل شده باشد و از دستگاه‌های واترجت و آبی بیشتر استفاده شود تا سنگ را سالم استخراج کنند.

کیانی افزود: یکی دیگر از چالش‌ها در حوزه گوهرسنگ نبود امکانات و دسترسی سخت معادن است زمانی که زمرد را تراش می‌دهند به عنوان مثال زمرد افغانستان، تقریبا ۲۰ تا ۲۵ درصد از این سنگ باقی می‌ماند که حدودا ۷۰ درصد از سنگ به علت انفجار، باطله و دور ریز میشود که باعث کاهش قیمت آن می‌شود.

وی گفت: استفاده از دستگاه‌ها و تجهیزات به روز در تراش بسیار مهم است که سبب حفظ گوهرسنگ میشود که وزن آن‌ها از لحاظ جواهری کم نشود.
رئیس انجمن گوهرسنگ ایران با اشاره به بومی سازی ساخت دستگاه‌های پیشرفته گفت: چندین شرکت در حال ساخت دستگاه‌های به روز هستند که به علت کمبود مواد اولیه با مشکل رو به رو هستند.

کیانی، آزمایشگاه‌های تشخیص گوهرسنگ را یکی دیگر از چالش‌های این حوزه دانست و گفت: آزمایشگاه گوهرشناسی به تجهیزات به روز دنیا نیازمند است که در کشورمان هم تا حدودی بومی سازی شده است که روند ما نسبت به روند جهانی به کندی پیش میرود.
وی همچنین با اشاره به آمار‌های موجود در خصوص میزان اشتغال در این حوزه گفت: در کشور ما هم طبق آمار‌ها رسمی حدودا ۱۸ هزار نفر فعال صنفی و دارای کد هستند و آمار‌های غیر رسمی ۷۰ هزار نفر در زمینه گوهر تراشی، جواهرسازی و تلفیق گوهر و صنایع دستی فعالیت می‌کنند در حالی که در کشور تایلند طبق آمار‌های رسمی ۶ میلیون نفر در این حوزه فعال هستند.
رئیس انجمن گوهرسنگ ایران افزود: طبق آمار‌هایی موجود در کشور هندوستان نیز ۷۰ میلیون نفر از بحث معدن تا تجارت آن در این حوزه اشتغال دارند.
وی با تاکید بر اینکه صنعت گوهرسنگ با مشکل صادرات و صنفی هم مواجه است گفت: کسی که می‌خواهد پروانه کسب در این زمینه بگیرد متاسفانه در فرآیند گرفتن مجوز‌ها به در‌های بسته می‌خورد و به راحتی نمی‌تواند صادرات کند.

کد ویدیو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *